Matka majapaikastamme Comojärveltä lähimpään sveitsiläiskaupunkiin Luganoon oli vain noin 30 km, joten päätimme lähteä kurkistamaan pääsiäisenviettoa myös naapuriin. Pääsiäismaanantain sääennuste oli lupaavan miellyttävä kevätsää ja 20 astetta lämmintä. Ajoimme Menaggiosta länteen ja ohitimme pieniä kyliä, myös pyhinä palvelevan supermarketin (ruokakauppamme) sekä ylitsepursuavan vihreitä maisemia.

sdr

Noin kymmenen kilometrin jälkeen saavuimme Luganojärvelle ja loppumatkan ajoimme järven rantaa myötäilevää tietä.

Parkkeerasimme auton lähelle Monte Brèn huipulle nousevan funikulaarin lähtöasemaa. Lähdimme kuitenkin ensin kohti keskustaa. Siirryimme kävelemään pitkin järven rantaa, ihailimme järvimaisemaa ja kukkaistutusten väriloistoa. Harmaasta ja räntäisestä Suomesta tulleena häikäistyin värimaailmasta niin, että taisin ottaa kukkakuvaöverit. Auringon lämpöä ja värejä osaa arvostaa pitkän talven jälkeen.

cof
Rantapromenaadin tulppaanit ja taustalla kohoava San Salvatore

cof

cof
Luganon keskusta näkyvissä
cof
Vielä yksi kukkakuva

Söimme lounaan keskustassa Ristorante Federalessa, jonka jättikatkarapupastaa sahramikastikkeella muistelen vieläkin kaiholla. Kävelimme vanhan keskustan kaduilla ja katselimme pääsiäismarkkinoiden kojuja, joissa myytiin käsitöitä, taidetta ja krääsää. Haitari soi ja pääsiäispuput tarjoilivat kaikille ohikulkijoille suklaamunia. Suklaa ja Sveitsi kuuluvat yhteen.

cof

sdr

cof

cof
Monte Brè Luganon keskustasta päin

Palasimme Monte Brèn juurelle ja lähdimme funikulaarilla kohti huippua. Matkan varrella näin mukavia evästaukopaikkoja vuoren rinteillä ja houkuttelevan näköisiä patikkapolkuja. Tänne olisi palattava joskus ajan kanssa vuorille kävelemään.

cof

Huipulla kiersimme kurkistelemassa maisemia eri suuntiin ja pistäydyimme pienessä sievässä kappelissa.

cof

Lopulta parhaat maisemat löytyivät Osteria Funicolaren aurinkoiselta terassilta, jonne päädyimme juomaan kevään ensimmäiset terassivirvokkeet. Monte Brèn rauha ja hiljaisuus hellivät mieltä ja maisemat mykistivät.

cof

cof

sdr

Lähdimme laskeutumaan funikulaarilla ja näpsin viimeiset maisemakuvat laskevan auringon aikaan.

cof

sdr

6 kommenttia artikkeliin ”Päiväretki Luganoon

  1. Kukkakuvaöverit ovat sellaiset överit jotka voi ottaa vaikka joka päivä! ❤ Tuolla osataan upeasti yhdistää tulppaanit ja matalammat pienikukkaiset näyttäviksi värimeriksi. Taisi olla juuri Isola Bellalla kun aikoinaan mietin, että pitäisi itse yrittää perustaa tuollainen istutus kotipuutarhaan. Jostain syystä jäi kuitenkin tekemättä.

    Ja nuo puistoatsaleat! Ne suorastaan hohtavat puutarhoissa keväisin, värejä löytyy paljon laajemmalla skaalalla kuin talvivihreistä alppiruusuista.

    Liked by 1 henkilö

  2. Menin kyllä vähän sekaisin noista kukista. Johtunee osin vuodenajasta, kun on katsellut harmautta monta kuukautta. Sitä paitsi matkakuumeen lisäksi tähän vuodenaikaan iskee aina puutarhakuume ja tulee selailtua asuntoilmoituksia…voi tätä keski-ikää ja sen moninaisia ilmenemismuotoja:)

    Tykkää

Jätä kommentti