Blogi on ollut hiljaa jo viikkokausia ja vaikka päässäni on vilahtanut tarinanpoikasia, ne eivät ole sieltä puskeneet ulos asti. Olen yrittänyt saada ajatuksiani kokoon kesän haahuilusta Helsingin tuntemattomia nurkkia tutkien, muutaman päivän Tallinnan-reissusta tai edes jotain lisää länsirannikon automatkastamme. Mutta ei, ei sieltä tule mitään tarpeeksi inspiroivaa vaan aihiot ovat olleet lähinnä vanhoja juttuja, outoja hetkiä ja noloja tilanteita vuosien takaa. Ehkä kirjoitan niistä vielä joskus.

Juuri nyt valmistaudun työmatkaan. Nostin juuri pöydälle maitohappobakteereita, ripulilääkkeitä ja hengityssuojan, kasasin matkalaukun puolilleen tuliaisia ja itselleni välipaloja, jos ei ehdi syömään. Huomenna lähden kohti Kathmandua.

Kathmandu

Kävin Nepalissa ensimmäistä kertaa kuusi vuotta sitten. Osallistuin seminaariin vuoristohotellissa Nagarkotissa ja yövyin matkan alussa ja lopussa Kathmandussa. Päivät kuluivat kylmässä seminaarihuoneessa, mutta voi pojat, olipa meillä melkoiset maisemat aamiaisella.

Nagarkot

Paluumatkalla Nagarkotista pysähdyimme Kathmandun lähellä Bhaktapurissa ja kävelimme hetken aikaa Durbarin aukiolla. Aukio oli maagisen kaunis ja uhkui satoja vuosia historiaa, uskontoa ja elämää.

Bhaktapur

Bhaktapur

Ehdin nähdä aukion täydessä loistossaan ennen vuoden 2015 maanjäristystä. Järkyttävä tuhoisa maanjäristys, jonka jäljiltä osa paikallisista elää edelleen väliaikaistiloissa. Aukio oli raunioina. Ihminen on voimaton ja ihmisen rakennelmat kuin korttitaloja tektonisten voimien edessä. Siihen osaan on meidän tyydyttävä.

Odotan nyt näkeväni saasteisen sympaattisen kaupungin, vanhoja tuttuja ja uusia kollegoja, kokevani mielenkiintoisia keskusteluita, dokumentin kuvauksia, uuvuttavaa kiirettä ja inspiroivia tapaamisia.

kukkamalja Nepal

Kun palaan kotiin on jo melkein syysloman aika. Saapa nähdä olenko ehtinyt siihen mennessä toipua kulttuurishokista, jonka kotimaan rikkaus ja joka puolelta tietoisuuteen tunkevat ensimmäisen maailman ongelmat aiheuttavat.

Lomalla me etuoikeutetut lennämme Müncheniin ja jatkamme siitä Itävaltaan. Vai jatkaisimmeko sittenkin Italian Dolomiiteille asti? Ehkä pyörähdämme Liechtensteinissa. Tällä kertaa jätämme majoitusvaraukset viime hetkeen ja menemme sinne missä sää on parhain.

Kunhan näemme vuoria ❤

Meillä on kaikkea paitsi vuoria.

Nagarkot

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Syyskuun hiljaisuus päättyy Nepaliin

  1. Ollapa sellainen työ, joka veisi tuollaisiin maisemiin! Ei ole kyllä mitään kermapyllyjen hommaa istua kokouksissa kylmissä seminaarihuoneissa, mutta hyvällä merinovillapitoisella kerrospukeutumisella varmaankin pärjäisi? 😉

    Olet siinä perimmäisten totuuksien äärellä, että niitä vuoria pitää nähdä, kun meillä ei täällä niitä ole. Muistan aina kun matkustin ensimmäisen kerran veljeni luo Sveitsiin, ja kun moottoritie lähestyi ensimmäistä kunnollisen kokoista vuorta, tuli tunne että vuorenrinne kaatuu päälle. Siitä alkoikin syvä vuoristorakkaus, joka on vienyt minut monesti uhmaamaan yhtä suurinta ja absurdeinta pelkoani, korkeanpaikan kammoa.

    Liked by 1 henkilö

  2. Vuorissa on kyllä jotain maagista, joka vetää aina vaan puoleensa, vaikka se välillä niin karmeata onkin tämän korkeanpaikankammon kanssa. Onneksi tuolla ensimmäisellä Nepal-reissulla ajoimme menomatkan Nagarkotiin pimeässä, niin en nähnyt niitä tienvarren jyrkänteitä;)

    Itse olin taas ihan fiiliksissä tuolla syyslomareissullamme Itävaltaan ja Italiaan, kun ensimmäiset vuoret tulivat näkyviin Münchenistä lähdön jälkeen. Räpsin jopa kuvia autosta, täysin turhia sumeita kuvia, mutta kun ne vaan on niin vaikuttavia<3

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s