Ulkona vihmoo jo syksyiset tihkut, mutta minä palaan vielä hetkeksi kesään. Muistelen heinäkuista sunnuntaita, kun lähdimme klaanin kanssa retkelle.

Porkkalanniemi on yksi suosikeistani, mutta nyt päätämme kokeilla korviketta ja käymme katsomassa Störsvikin kalliorantoja ja tervaleppälehtoja. Automatkakin lyhenee mukavasti.

Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalue sijaitsee Siuntion kapeassa rannikkoviipaleessa. Aivan naapurissa on Inkoon Kopparnäs, josta saa halutessaan mukavasti pituutta retkeen. Me pyörähdämme lyhyen lenkin Störsvikin luonnonsuojelualueen ympäri.

Ajamme Rannikkotietä Pikkalaan ja käännymme ABC:n jälkeen etelään Störsvikintielle, jota ajamme aivan tien päähän asti, ohi Pickala Golfin sileiden ruohikoiden. Pysäköimme puhdistamon parkkipaikalle ja löydämme opastaulut ja polun pään.

Storsvik

Alkumatkasta metsä on tiheää. Aurinko pilkahtelee. Kiinnitämme huomiota valtaviin muurahaispesiin, joita näkyy siellä täällä. En muista missään nähneeni näin paljon valtavia pesiä.

Storsvik
Olemme tulleet muurahaisten valtakuntaan.
Störsvik
Sinisiipi ilahduttaa aina

Polku nousee välillä kulkemaan vaaleanpunertavilla kallioilla ja palaa taas metsään.

Störsvik

Ohitamme tulipaikan ja pian olemmekin jo rannassa. Upea autio Sandvikenin hiekkaranta avautuu edessämme.

Storsvik
Veljen vesikoira pääsi veden äärelle

Storsvik

Hakeudumme rantakallioille evästelemään ja nautimme merimaisemista. Harmittelemme pilvien kerääntymistä auringon eteen.

Storsvik

Kallionraosta kurottelee maksaruohoa ja rantakukkia kohti arvokkaita auringon säteitä.

Störsvik
Maksaruoho
Störsvik
Rantakukka

Jatkamme matkaa. Polku seurailee rantaa, välillä meri näkyy, välillä ei.

Storsvik
Vanhasta torpasta on jäänyt vain kivijalka

Ohitamme vanhan torpan jäännökset ja tulemme rehevään lehtometsään. Kohtaamme vain muutaman koiranulkoiluttajan matkallamme, muuten on hiljaista.

Metsän pohjaa kattaa pehmeä metsämaitikkapeitto, joka välillä vaihtuu saniaisiin tai mustikkaan. Syömme kävelyn lomassa suut mustiksi.

Störsvik
Kolopesijöiden ja kääpien kerrostaloyhdyskunta

Storsvik

Monimuotoinen luonnontilainen metsä virkistää mieltä.

Störsvik
Rantametsässä on satumainen tunnelma

Störsvik

Runsaan vihreyden keskeltä nousemme välillä kalliolle ja taas polku sukeltaa metsään.

Störsvik

Loppumatkan kävelemme tietä pitkin takaisin puhdistamolle. Unohdan seurata matkan pituutta, mutta arvioin kierroksen olleen noin 3,5 kilometriä.

Olipa mukavan monipuolinen reitti. Seuraavaksi voisi kääntyä Sandvikenista oikealle ja käydä katsastamassa myös Kopparnäsin rantakalliot.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

4 kommenttia artikkeliin ”Siuntion Störsvikissä sunnuntaikävelyllä

  1. Kiitos! Juuri tätä tarvitsin nyt kun etsin inspiraatiota oman blogihiljaisuuteni rikkomiseen ❤

    Ajoin eilen hetken mielijohteesta Porkkalanniemelle. Lähdin liikkeelle keskeltä tihkuista Espoota, ja kas, kaukana läntisellä taivaanrannalla hohti auringonpaistetta lupaava kuparinkeltainen viiva. Ajoin sitä kohti, ja päädyin Porkkalanniemelle. En ollut edes retkeilyvarusteissa, mutta kävelin pienen kahden kilometrin pyrähdyksen. Porkkalanniemen luonto on kaunis. Otanpa nämä mainitsemasi paikat myös listalle!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva, jos sait tästä sytykettä, itsellänikin on ollut inspiraatio aivan hukassa välillä.

      Störsvikin rantakalliot eivät olleet ihan Porkkalanniemen veroisia, mutta täällä sai ainakin olla ihan rauhassa, ja metsä oli kivan monipuolinen. Täytyy joskus vielä käydä katsastamassa Kopparnäsin silokalliot.

      Liked by 1 henkilö

  2. Tervaleppälehdossa on tosiaan sadunomainen tunnelma. En ole tosin päässyt sellaiseen muualla kuin tässä lähellä Vanhankaupunginlahden ja Arabian rantapuiston välissä. Siellä on aina paljon ulkoilijoita, mutta pienikin metsä on tärkeä henkireikä kaupungissa.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti