Aurinko paistaa lankalauantaina niin kirkkaasti, ettei sisään voi nyt jäädä. Mitä tehtäisiin?

Nyt eivät metsän varjoiset polut houkuttele vaan on päästävä avarammille laitumille, lähdetään siis suolle. Niitähän tässä maassa riittää.

Saavumme Tammelaan Kiljamon parkkipaikalle Torronsuon kansallispuistoon, kun aurinko kallistuu jo iltapäivän puolelle. Lähdemme seuraamaan leveää katettua polkua ja tulemme pian metsän puolelta näköalapaikalle suon laitaan. Aukea luminen suomaisema häikäisee niin, että joudumme kaivamaan pikaisesti aurinkolasit.

Torronsuo
Päivä on häikäisevä

Pian huomaamme, että nyt ei tarvitse palata pitkospuille ja poluille, sillä täällä on hankikanto. Mikä vapaus! Voimme kävellä minne vain.

Vaikka parkkipaikka on täynnä autoja, on maisema autio. Kävelijät, lumikenkäilijät ja hiihtäjät ovat hajaantuneet laajalle keidassuolle näkymättömiin.

Hiljaisuus vain humisee korvissa. Sinkoilevat aivosolut rauhoittuvat.

Torronsuo
On suuri sun suos autius
Torronsuo
Elämä voittaa vähitellen pienessä sulassa laikussa
Torronsuo
Kurotus kohti aurinkoa

Kuljemme vain hetken, kun ensimmäinen retkeläinen ilmoittaa nälästä. Pysähdymme niille sijoillemme, kaivamme istuma-alustat ja voileivät repusta, ja nautimme.

Kun eväät on syöty, huudan lapset katsomaan mitä pensaan alta löytyy. Pääsiäispupun jemmahan se siellä. Lapset alkavat olla jo isoja, mutta tätä perinnettä en aio ihan heti lopettaa.

Torronsuo
Pääsiäispupu was here
Torronsuo
Lankalauantain herkut
Torronsuo
Pitkospuut olivat paikoittain liukkaat, mutta vieressä hanki oli kantava ja pitävä

Haahuilemme aukealla suolla aikamme, kunnes palaamme pitkospuille ja jatkamme matkaa luontotornille katsomaan maisemaa yläilmoista. Ohitamme tulipaikan, jossa olisi sopivasti hyvät tulet, valmiit makkarakepit eikä ristin sielua. Vain makkarat puuttuvat.

Komea suo, ihana aurinko ja ripaus kevättä ilmassa. Tänne palaan mielelläni.

Torronsuo
Tästä tuli palmu mieleeni. Kesää kohti mennään.

 

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

2 kommenttia artikkeliin ”Pääsiäisretkellä Torronsuolla

 1. Ihanat kuvat! Teillä oli hieno auringonpaisteinen päivä. Nyt harmittaa että koostin sitä paratiisipostausta kotona, vaikka sisko houkutteli Torronsuonretkelle. Olisi pitänyt lähteä.

  Meillä on ollut pitkään hommissa kankaasta tehty pääsiäiskana, joka munii öisin sisäänsä suklaapupuja ja pääsiäismunia. Tänä vuonna se on ollut hukassa, mutta ehkä ensi vuonna se pääsee taas tositoimiin. Ripaus satua tekee hyvää niin lapsille kuin aikuisillekin ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. No mutta saitpa viettää hetken trooppisessa paratiisissa, ja upeita hetkiä olikin!

   Tuli mieleeni yksi hiihtoreissu Kilpisjärvellä vuosikymmeniä sitten, kun äitini hiihtokaveri pysähtyi ladun viereen kummastelemaan jotain. Hiihdimme viereen ja liityimme mukaan ihmettelyyn. Pääsiäismunia siellä keskellä hankea! Olimme aivan ihmeissämme, aikuiset ihmiset. Vasta myöhemmin hiihtokaveri paljasti, että hänen hihastaanhan ne… Siitä lähtien on munia ilmestynyt milloin mihinkin pääsiäisen tienoilla:)

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s