Olen huono nukkumaan. Päiväunia en ole oikein osannut koskaan ottaa. Joskus oikein uuvuttavan reissun jälkeen saatan simahtaa hetkeksi junassa tai lentokoneessa, ja herään hätkähtäen hetken kuluttua suu auki. Mikähän siinäkin on, että suu on aina auki. Löysät leukanivelet vai hämmästyttävät unet?

Tämän vuoksi ihailen ja kadehdin aina suuresti ihmisiä, jotka osaavat nukkua milloin ja missä vain. Kuten tämän valokuvakimarani kiinalaiset (ja vähän uiguuritkin).

Kuvat ovat 90-luvulta, ajalta, jolloin Pekingissä liikuttiin vielä pääosin polkupyörillä. Mietin, että onkohan tämä jo mennyttä maailmaa? Onko tahti jo niin kiihkeää Kiinassakin, ettei ehdi nukkua? En ole aikoihin käynyt Kiinassa kesäaikaan, joten en osaa itse vastata. Viimeksi kävin Pekingissä marraskuussa 2016 eikä niissä keleissä ainakaan ulkosalla nukuta.

unet
Shanghai
unet2
Polkupyörätaksi Hangzhoussa
unoset
Teepaitakauppias Pekingissä
unoset2
Myyntipöytähän on hyvä alusta unille
unoset5
Myyntikoju on kyllä vielä parempi
unoset3
Pekingiläinen puistonpenkki mittojen mukaan
unoset6
Vasemmalla lavalla makaava  possuparka on valitettavasti päässyt hengestään, mutta oikeanpuoleisella lavalla on kaveri päiväunilla
unoset8
Uiguuritädit unosilla Xinjiangin Baiyanggoussa
unoset7
Otetaan tähän nyt vielä yksi kissakin Shanghaista

Kauniita unia!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Päiväunilla Kiinassa

 1. Heillä näyttää olevan hyvät unenlahjat. Päiväunet eli päikkärit (en saata ymmärtää että joku on sitä mieltä että päikkärit ovat päiväkännit!) kuuluvat usein omaan alkuillan ohjelmaani. Ja kaikkiin suloisen kiireettömiin viikonloppuihin. On ehkä suurinta ylellisyyttä maailmassa käydä sohvalle luomulampaantaljan päälle ja vetää villasaali peitoksi, ja ottaa koira jalkojen lämmittäjäksi, päikkärikaveriksi.

  Joku viisas oli jossain tutkimuksessa joskus todennut, että ihmistä ei ole tarkoitettu nukkumaan koko vuorokauden unia yhdessä erässä. Uskon tuohon vakaasti. Usein kuittaan yöunet kuudella tunnilla, ja nukun illalla tunnin päikkärit. Ja kyllä jaksaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kuulostaa i-ha-nal-ta! Osaisinpa itsekin. Viimeksi olen tainnut ottaa päikkärit esikoisen kanssa, kun hänellä oli sisäpäikkärikausi. Sitten tuli toinen ja siitä lähtien kävelin ympäri kaupunkia päiväuniaikaan. Hyväksi varmaan sekin😊

   Hyvä uni on kyllä todella tärkeää, se vaikuttaa ihan kaikkeen. Sitä yritän (edelleen) opetella.

   Liked by 1 henkilö

 2. Kohtalotoveri täällä. Olen mennyt nuorena interraililla ties miten pitkiä etappeja samoilla silmillä, koska olen ollut aina huono nukkumaan liikkuvissa kulkuneuvoissa ja vieraissa paikoissa. Ajan myötä on ollut pakko hyväksyä, että tämä asia ei muutu ainakaan parempaan suuntaan. Vältän yölentoja ja yöjunia, eikä minusta enää ole hostellissa yöpyjäksi. Eniten kaivelee se, että olen aikoinaan ohittanut Euroopan kauneimpia junamaisemia niin väsyneenä, ettei mitään muistikuvaa ole jäänyt mieleen.
  Sinun kuvasi tässä ovat ihanan levollisia ja kertovat tarinaa hienovaraisella tavalla.

  Liked by 1 henkilö

  1. Samanlaisia muistoja nuoruuden interraileilta. Nykyään täytyisi suunnitella matkat vähän huolellisemmin, ettei olisi liian pitkiä siirtymiä eikä liian kiire paikasta toiseen. Harmi vaan, että aikaa on vähemmän kuin nuorena, joten välillä ahneus nähdä uutta voittaa. Toivottavasti vielä jonain päivänä voin palata hitaampiin matkoihin.

   Liked by 1 henkilö

 3. Kyllä tuo ihan tuttua Kiinassa vielä nykyäänkin. Siellä tuskin on olemassa paljon vapaapäiviä.
  Nukkuvat metrossa, ulkona pysäköidyn mopon kyydissä tai penkeillä, kioskin ja kojujen myyjät nukkuvat tiskin takana tai tuolillaan, opiskelijat nukkuvat kirjoihin nojaten yömyöhään lukusaleissa yms. Todistettu on!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Kiinnostavaa kuulla miten nykyään. Vähän arvelinkin, että unet maistuu edelleen. Kun hommia tehdään suomalaisen näkökulmasta suunnilleen yötä päivää niin unet on otettava siellä missä voi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s