Kuulin jokin aika sitten, että Orimattilassa sijaitsevassa Villa Roosassa on nyt viimeistä kesää meneillään nykytaiteen kesänäyttely. Toivoisin ehtiväni sinne vielä ennen kuin tämä vanha huopatossutehdas sulkee ovensa 13.8.2017, mutta laitan nyt varmuuden vuoksi tänne jo suositukset, sillä me vietimme pari vuotta sitten oikein kivan päivän Orimattilassa.

Villa roosa

Minä pidin tämän vanhan tehtaan tunnelmasta, vehreästä puutarhasta, joka ei ollut liian laitettu vaan kodikas, sen viihtyisästä kahvilasta ja aurinkoisesta pikku terassista. Samalla saimme nauttia kiinnostavasta nykytaiteesta juuri sopivan annoksen verran lapsiperheelle. Sattumalta sinä kesänä vinttikerroksessa oli optisia harhoja, jotka jaksoivat kiinnostaa lapsiakin.

Tänä vuonna näyttely on teemaltaan Maailma on toinen (avoinna 17.6. – 13.8.2017 ti–su klo 11–17).

orimattila kukat

Jos mukana on lapsia, kannattaa poiketa myös Orimattilan kotieläinpuistossa. Siellä ihmettelimme erikoisia kanoja ja kalkkunoita, strutseja, kissoja, koiria yms. Nuorimmainen pääsi ponin selkään ja vietimme aikaa myös hieman kulahtaneessa leikkipihassa, joka ei ollut ihan viimeisen päälle, mutta sehän ei menoa haitannut.

orimattila hermanni
Hänen nimensä oli Olli Hermanni
Orimattila
Onneksi välissämme oli korkea aita
orimattila kissat
Oli vaikea saada kuvaan näitä vilkkaita kissanpentuja (muistaakseni Maine coon -rotu), vaikka seurasimme pitkään niiden touhuja.

Hevospitäjässä kun oltiin, katselimme leikkialueelta viereisen harjoitusradan ravihevosia. Puiston kahvilassa oli seinäkoristeena kuninkuusravien voittajaloimi. Hevoset olivat näkyvästi läsnä Orimattilassa.

Se oli oikein mukava päivä, mielen virkistystä ja avarrusta aikuisille ja lapsille kivaa puuhaa. Yllätyin iloisesti päiväretkellämme ja suren, että Villa Roosalle on tänä kesänä sanottava hyvästit.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

3 kommenttia artikkeliin ”Taidetta ja eläimiä Orimattilassa

  1. Nämä vinkit lähimatkailuun ovat loistavia, näihin on hyvä tarttua juuri silloin kun ”ei ole mitään tekemistä”.

    Hienot eläinkuvat, strutsista olen samaa mieltä että ilman väliaitaa en uskaltaisi mennä lähelle! Arvaamattomia otuksia ovat, eikä heitä ole järjellä liiemmälti siunattu. Etelä-Afrikassa kävimme strutsitilalla, ja siellä näimme noita monenkokoisia 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Tämä oli pakko postata, vaikka kokemuksesta oli jo vierähtänyt aikaa. Tuo oli niin kiva perheretki. Taidetta itselle (ja hiukan lapsillekin), juuri sopivana annoksena, että lapset kestivät, ja sitten kiva loppupäivä eläinten parissa. Sitäpaitsi tuossa huopatossutehtaassa oli rakennuksena jotain todella miellyttävää. Minä tykkäsin!

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti