Kaupunkikierros

Neljän päivän Zürich-lomallamme hankimme käyttöömme kolmen vuorokauden Zürich-kortit. Otimme niistä kaiken irti ja matkustimme kaikilla mahdollisilla liikennevälineillä.

Aloitimme lähijunasta, joka vei meidät lentokentältä suoraan Airbnb-asuntomme kulmille Wiedikoniin. Junalla pääsimme myös Oetlibergille lähes kilometrin korkeuteen.

maisema crop

Ratikat kulkivat naapurikadulla ja risteilivät keskustassa ruuhkaksi asti. Koskaan ei tarvinnut kävellä pitkää matkaa, mikä ilahdutti lapsiamme. Nyt tiedän, että Zürichissä voisi asua kauempanakin keskustasta ja silti päästä näppärästi liikkeelle.

Kokeilimme myös järvilauttaa. Matkustimme ensin junalla keskustaa edeltävälle laiturille, josta hyppäsimme kyytiin. Keskustassa siirryimme matalalle jokilautalle, joka mahtui sopivasti lipumaan Limmat-joen ylittävien siltojen alta.

järvilautta

Funikulaarilla pääsee Polyterrassen näköalatasanteelle ihailemaan hienoa kaupunkimaisemaa. Täältä saa hyvän kokonaiskäsityksen kaupungista ja näkee vuorille asti. Harmi, että sinä iltana satoi.

Zurich maisema

Viimeisenä päivänä pilvet väistyivät ja lapset pääsivät vielä maailmanpyörän kyytiin. Tähän laitteeseen ei sentään päässyt Zürich-kortilla vaan piti kaivaa euroja taskun pohjilta. Frangit oli siinä vaiheessa jo käytetty. Minä jäin korkeanpaikankammoisena maan kamaralle, ihailin maisemia ja nautin kevätauringosta.

IMG_4367

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s